Blogg

Hej världen!

CharityBo är en ideell organisation som hjälper företag och privatpersoner att donera pant från återvinningsbara flaskor och burkar till välgörenhetsorganisationer som de själva väljer. Tanken är att betjäna tre olika grupper:

  1. välgörenhetsorganisationer som tar emot donationerna
  2. människor som är i riskzonen för marginalisering och kämpar för att få arbete, och
  3. företagen som behöver bli av med sina återvinningsbara material.

För lite mindre än 3 veckor sedan var en mycket speciell dag för CharityBo – vi överförde den första betalningen från flaskor donerade av Brella till PL (den äldsta finska välgörenhetsorganisationen). 🎉🎉🎉

För insynens skull finns här uppgifterna mot den första insamlingen. Den totala körsträckan från CharityBo till Brella och tillbaka, inklusive stopp i Prisma Kaari för att lämna tillbaka flaskorna, var 35 km och tog cirka en timme. Det insamlade beloppet var 14,80 euro. Av denna summa betalades 7,40 euro till PL (den äldsta finska välgörenhetsorganisationen), och de övriga 7,40 euro kommer att betalas till CharityBos bankkonto när det väl är öppet för att täcka driftskostnader som bensin, kontorshyra, bokföring och arbetskraft tvinga.

Man kan säga att förhållandet 50/50 inte är etiskt, men för tillfället behöver vi en lika uppdelning för att hjälpa oss att nå den punkt där vi kan börja öka andelen som betalas till välgörenhetsorganisationer. Vissa driftskostnader måste täckas för att organisationen ska kunna fungera och skala.

Letar ditt företag efter en kreativ och välgörande lösning för att bli av med återvinningsbart material? Vi hjälper dig gärna att städa ditt kontor och hjälpa andra! Hitta mer information om CharityBo här: https://charitybo.fi/se.